Τα 5 πιο συχνά σημεία στο σπίτι σας που κρύβονται οι κατσαρίδες

Τα 5 πιο συχνά σημεία στο σπίτι σας που κρύβονται οι κατσαρίδες

Οι ενοχλητικοί και αποτροπιαστικοί αυτοί εισβολείς, είναι γνωστό ότι μεταφέρουν παθογόνους παράγοντες που μπορούν να μεταδώσουν κάποια ασθένεια. Συχνά  όταν επισκέπτεστε  το μπάνιο στη μέση της νύχτας, έρχεστε πρόσωπο με πρόσωπο με κάποια  κατσαρίδα που  περπατά στο πάτωμα, με αποπτέλεσμα να σας  αναστατώνουν τη βραδιά. Αλλά χειρότερο από το να βλέπετε  ζωντανά  τις κατσαρίδες, είναι να να γνωρίζετε ότι σίγουρα  κρύβονται και περισσότερες κάπου μέσα στο σπίτι.

Οι κατσαρίδες μπορούν να εισέλθουν στο χώρο σας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Μέσα από ρωγμές, οπές αερισμού, αποχετεύσεις και σωλήνες αποχέτευσης. Μπορούμε ακόμη και να τις κουβαλήσουμε εμείς οι ίδιοι με τις σακούλες από το σούπερ μάρκετ, με κουτιά, πορτοφόλια ή  ακόμη και πάνω σε εμάς τους ίδιους.

Α.Ιδανικό περιβάλλον: Το σπίτι σας είναι ιδανικό μέρος αναπαραγωγής για ορισμένα είδη κατσαρίδων. Με άφθονο φαγητό, ζέστη και  νερό μπορούν να παραμένουν ενεργές όλο τον χρόνο.

Β.Αναπαραγωγή: Οι κατσαρίδες αναπαράγονται πολύ γρήγορα. Για κάθε μια κατσαρίδα που βλέπετε, υπάρχουν πάρα πολλές, πολλύ περισσότερες από ό,τι μπορεί να νομίζετε

Γ.Εμφάνιση: Επειδή οι κατσαρίδες συνήθως είναι νυκτόβιες, αν έχετε δει μια, τότε μάλλον δεν έχετε δει ακόμη τίποτα. Οι λίγες κατσαρίδες που βλέπετε την μέρα, μπορεί να σημαίνει ότι απλά αναγκάζονται να το κάνουν λόγω συνωστισμού στις κρυφές περιοχές.

Δ.Αλλεργίες / άσθμα: Τα περιττώματα των κατσαρίδων, τα δέρματα τους και τα νεκρά σώματα τους μπορούν να επιδεινώσουν τις αλλεργίες ειδικά στα παιδιά και στα  ευαίσθητα άτομα.

Ε.Αναποτελεσματικότητα μη εξειδικευμένων προϊόντων: Οι κατσαρίδες είναι πολύ ικανές να κρύβονται, και τα αυγά τους είναι φυσικά προστατευμένα από κάποια εντομοκτόνα. Χωρίς ειδικό εξοπλισμό, τα κατάλληλα σκευάσματα και την τεχνογνωσία η εξολόθρευση των κατσαρίδων θα είναι μια χαμένη μάχη.

Τα 5 πιο συχνά σημεία  στο σπίτι σας που κρύβονται οι κατσαρίδες είναι:

1.Συσκευές κουζίνας

Ανατριχιάζετε με την σκέψη των κατσαρίδων  που κρύβονται στο πίσω μέρος του φούρνου μικροκυμάτων, του ψυγείου ή του φούρνου σας;  Δυστυχώς, οι χώροι αυτοί – μαζί με άλλες συσκευές της κουζίνας, όπως φρυγανιέρες και καφετιέρες – μπορούν να είναι «θέρετρα αναψυχής» για αυτά τα έντομα, λόγω των ιδανικών συνθηκών ζέστης και υγρασίας καθώς και λόγω της αφθονίας τροφής στο χώρο. Μετά τα γεύματα, καθαρίστε τους πάγκους και κάτω από τις συσκευές της κουζίνας, βάλτε ηλεκτρική σκούπα και σφουγγαρίστε τακτικά, μεταφέρετε τα σκουπίδια έξω και κρατήστε τις αποχετεύσεις στο νεροχύτη καθαρές.

2.Ντουλάπια

Σας πέρασε από το μυαλό  ότι οι κατσαρίδες δεν μπορούν να διεισδύσουν στα ντουλάπια σας;  Ξανασκεφτείτε το! Δεν τις εμποδίζει τίποτα να χωθούν σε ντουλάπια για να τραφούν με τυχόν κομμάτια τροφίμων που μπορεί να έχουν μείνει. Καθαρίστε τα ντουλάπια σας για να τα κάνετε λιγότερο φιλόξενα. Επιπλέον, αποθηκεύστε τρόφιμα όπως σπόρους, ζυμαρικά και τροφές για ζώα  σε σφραγισμένα αεροστεγή δοχεία.

3.Αποχετεύσεις και Σωλήνες αποχέτευσης

Οι σωλήνες που περνούν από  το σπίτι σας συνήθως  βρίσκονται σε σκοτεινά μέρη, ανεξάρτητα από το αν βρίσκονται στο υπόγειο ή κάτω από νεροχύτες. Ελέγχετε τακτικά τις αποχετεύσεις, τους σωλήνες και τις βρύσες για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σταγόνες  ή διαρροές. Επιπλέον, σφραγίστε τυχόν ρωγμές ή τρύπες γύρω από τις υδραυλικές εγκαταστάσεις που οδηγούν στο ύπαιθρο για να δώσουν στις κατσαρίδες ένα λιγότερο σημείο πρόσβασης.

4.Επιπλα

Δεν είστε οι μόνοι που πιστεύετε ότι ο καναπές είναι ωραίος και άνετος. Οι κατσαρίδες κάποιες φορές ζουν  στον καναπέ σας, ειδικά εάν συνηθίζετε να τρώτε εκεί  και να σας πέφτουν ψίχουλα. Το χειρότερο είναι ότι οι κατσαρίδες μπορούν να αποθέσουν τα αυγά τους μέσα και πάνω στα έπιπλά σας. Για  να το αποφύγετε αυτό κάντε τακτικό σκούπισμα  με ηλεκτρική σκούπα στις ταπετσαρίες και τα υφάσματα των  επίπλων καθώς και επιθεώρηση των ξύλινων επίπλων για περιβλήματα αυγών.

5.Γωνίες και  ρωγμές

Τα σπίτια και τα διαμερίσματα έχουν κάθε είδους γωνίες και ρωγμές  που μπορούν να κάνουν εξαιρετικά κρησφύγετα των  κατσαρίδων. Eπιθεωρήστε  το σπίτι σας για να βεβαιωθείτε ότι όλες οι ρωγμές και οι σχισμές είναι σφραγισμένες.


Νιώθετε  αναστατωμένοι μετά από αυτά που μάθατε για τις κατσαρίδες; Γνωρίζοντας ότι έχετε δίπλα σας έναν εκπαιδευμένο επαγγελματία απεντομώσεων που φροντίζει τις ανάγκες, μπορείτε να νιώσετε ασφαλείς.

Επικοινωνήστε με την Exterminators έτσι ώστε ένας εκπαιδευμένος τεχνικός να επιθεωρήσει το σπίτι σας και να προσαρμόσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ελέγχου παρασίτων για το σπίτι σας ανάλογα με το πρόβλημα.