Τα έντομα «βαμπίρ» που ζουν ανάμεσά μας!κουνούπια, κοριοί, ψύλλοι, τσιμπούρια & ακάρεα.

Τα έντομα «βαμπίρ» που ζουν ανάμεσά μας!κουνούπια, κοριοί, ψύλλοι, τσιμπούρια & ακάρεα.

Τα έντομα “βαμπίρ” του σπιτιού σας και πως να τα αντιμετωπίσετε.

Τα έντομα «βαμπίρ» που ζουν ανάμεσά μας.

ΓΙΑΤΙ EXTERMINATORS:

  • Καλύπτουμε όλη την Ελλάδα και Κύπρο
  • Πάνω από 70 χρόνια εμπειρίας
  • Κορυφαία τεχνολογία
  • Εξειδικευμένοι επιστήμονες υπηρεσιών
  • H ισχυρότερη εγγύηση τερμιτών επ ‘αορίστου χρόνου
  • Οικονομικές προτάσεις
  • 24/7 εξυπηρέτηση
  • Εγγυημένες υπηρεσίες
  • 100% Ασφαλής εξολόθρευση

Επικοινωνήστε μαζί μας για να προγραμματίσουμε μια δωρεάν επίσκεψη εφόσον χρειαστεί, και να σας προτείνουμε λύσεις προσαρμοσμένες αποκλειστικά για τον δικό σας χώρο.

Τα έντομα που τρέφονται με ανθρώπινο αίμα είναι παράσιτα που συχνά προτιμούν τα θερμόαιμα  θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων και των κατοικίδιων ζώων τους. Για μερικούς ανθρώπους, τα τσιμπήματα αυτών των εντόμων που τρέφονται με αίμα μπορούν να αφήσουν πίσω τους φαγούρα και ερεθιστικά σημάδια. Ακόμη χειρότερα, ορισμένοι μπορούν να μεταδώσουν παθογόνους παράγοντες της νόσου. Αλλά ποια είναι τα έντομα που τρέφονται με αίμα και  πρέπει να προσέχετε;

Κουνούπια, κοριοί, ψύλλοι, τσιμπούρια και ακάρεα. Τα 4 βασικά είδη εντόμων – παρασίτων  που ζουν επάνω στον ξενιστή τους και τρόποι αντιμετώπισής τους.

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

Τα κουνούπια ενηλίκων είναι μικρά, μακρόστενα ιπτάμενα έντομα με τριχωτά φτερά και πολυάριθμα  στόμια. Τα θηλυκά κουνούπια χρησιμοποιούν αυτά τα στόμια που μοιάζουν με βελόνες για να τρυπήσουν το δέρμα του θύματος τους και να τρέφονται με το αίμα τους.  Χρειάζονται  ένα πλούσιο σε πρωτεΐνη γεύμα για να αναπτύξουν τα αυγά τους. Τα αρσενικά κουνούπια δεν δαγκώνουν επειδή δεν τρέφονται με αίμα.

Επειδή τα κουνούπια τρέφονται με αίμα από πολλούς ξενιστές, μπορούν να πάρουν μερικούς τύπους παθογόνων ασθενειών από ένα μολυσμένο άτομο (ζώο ή άνθρωπο) και να τα μεταφέρουν σε άλλο. Τα κουνούπια είναι γνωστοί φορείς πολλών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της ελονοσίας, του πυρετού του δυτικού Νείλου, του δάγγειου πυρετού κτλ.

Αντιμετώπιση

  • Μην αφήνετε το νερό να λιμνάσει (π.χ. σε ποτιστήρια).
  • Τοποθετήστε καπάκια σε ανοιχτά βαρέλια με νερό.
  • Βεβαιωθείτε  ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια δεν είναι φραγμένα.
  • Βεβαιωθείτε  ότι οι αγωγοί αποχέτευσης είναι καθαροί και το νερό έχει ροή.
  • Επίσης βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες, τα παράθυρα και οι σίτες κλείνουν στεγανά, ιδίως κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας των κουνουπιών  από το σούρουπο μέχρι την αυγή.

ΚΟΡΙΟΙ

Οι κοριοί είναι μικροσκοπικά, κόκκινα-καστανά έντομα με πεπλατυσμένα (εκτός αν τρέφονται πρόσφατα), ωοειδή σώματα. Συνήθως κρύβονται σε ρωγμές και σχισμές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι κοριοί είναι νυχτερινά παράσιτα, αναδύονται τη νύχτα για να τραφούν  με αίμα. Οι άνθρωποι που κοιμούνται είναι εύκολο θήραμα για τους κοριούς στο κρεβάτι, καθώς πιθανότατα πρόκειται να είναι τα πρώτα θερμόαιμα σώματα που θα συναντήσουν.

Είναι αιμομυζητικά έντομα και επιφέρουν τσιμπήματα. Αυτό σημαίνει ότι για να ολοκληρώσουν το κύκλο τους χρειάζεται να τραφούν με το αίμα ανθρώπων και άλλων θερμόαιμων ζώων. Τα δάγκωμά τους, που μοιάζει  με εκείνο των κουνουπιών ή με τα τσιμπήματα των ψύλλων, μπορεί να εμφανιστεί  σε μερικούς ανθρώπους.

Αντιμετώπιση

Αν νομίζετε ότι έχετε δάγκωμα από κοριούς, θα πρέπει να αναζητήσετε επαγγελματική ιατρική περίθαλψη. Οι  κοριοί είναι γνωστό ότι  δύσκολα ανιχνεύονται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, εάν υποψιάζεστε την παρουσία τους  στο σπίτι σας, σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με έναν επαγγελματία για σωστή αντιμετώπιση.

ΨΥΛΛΟΙ

Ο ψύλλος είναι ένα εξωπαράσιτο το οποίο τρέφεται από το αίμα των ξενιστών που παρασιτεί. Ξενιστές είναι ο άνθρωπος, οι γάτες, οι σκύλοι και τα πτηνά. Είναι ορατά με γυμνό μάτι και συνήθως τα βλέπετε να τρέχουν πολύ γρήγορα στην επιφάνεια του δέρματος του ξενιστή. Δεν πετάνε αλλά μπορούν  να κάνουν  μικρά άλματα με τα οποία μεταφέρονται από ζώο σε ζώο.

Οι ψύλλοι συνήθως ζουν και πολλαπλασιάζονται  κοντά σε κρεβάτια κατοικίδιων ζώων και σε άλλα μέρη ανάπαυσης ζώων. Οι ψύλλοι  συνήθως δαγκώνουν τους αστραγάλους και τα κάτω μέρη των ποδιών σας. Ακόμα και ένα μόνο δάγκωμα ψύλλων σε υπερευαίσθητο άτομο ή ζώο μπορεί να προκαλέσει έντονο κνησμό και ερεθισμό.

Αντιμετώπιση

Μέσα στο σπίτι σας, πλύνετε ή αντικαταστήστε όλα τα κρεβάτια των κατοικίδιων ζώων. Για να απαλλαγείτε από τα αυγά των ψύλλων, τις προνύμφες και τα κουκούλια, χρησιμοποιείστε την ηλεκτρική  σκούπα  στις περιοχές όπου κατοικούν τα κατοικίδια ζώα, τις άκρες των δωματίων και κάτω από τα έπιπλα και τα χαλιά. Το κατοικίδιό σας παράλληλα , πρέπει να ελεγχτεί από Κτηνίατρο.

ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΑ

Τα τσιμπούρια (κρότωνες) ζουν κατά εκατομμύρια ανάμεσά μας, προσκολλώνται σε ζώα, κυρίως κατοικίδια και οικόσιτα, και ανθρώπους και «τρέφονται» από αυτά. Μένουν κολλημένα επάνω στο δέρμα του ξενιστή και  τρέφονται συνεχώς μέχρι να γεμίσουν με αίμα. Αυτό μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες με αποτέλεσμα  το τσιμπούρι να μεγαλώσει αρκετά σε μέγεθος.

Τα τσιμπούρια βρίσκονται στην ύπαιθρο, σε λιβάδια, δάση, θαμνότοπους, βαλτότοπους αλλά και σε αστικά πράσινα σημεία, όπως πάρκα, κήπους. Δεν πετούν και δεν πηδούν, αλλά προσκολλώνται στο δέρμα του ανθρώπου ή του ζώου μόλις τους το επιτρέψουν οι συνθήκες, πχ η επαφή, η εγγύτητα.

Αντιμετώπιση

Μετά τις βόλτες, τις εκδρομές και τις συναφείς δραστηριότητες στη φύση, ο έλεγχος για τα τσιμπούρια επιβάλλεται. Αναλόγως του είδους τους, μεταδίδουν ασθένειες όπως τη νόσο του Lyme (βορρελίωση) και την εγκεφαλίτιδα (δάγγειος ή αιμορραγικός πυρετός της Κριμαίας).

Τα μέτρα πρόληψης αποδεικνύονται πολύ αποτελεσματικά και στην περίπτωση των μολύνσεων που μπορεί να μεταδώσουν τα τσιμπούρια όπως σε όλες τις ασθένειες.  Το ιδανικό είναι να αποφεύγεται η έκθεση όλων σε περιοχές όπου ενδημούν τα τσιμπούρια χωρίς προφύλαξη ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες προσκόλλησης και δήγματος από τσιμπούρια. Το σώμα πρέπει να είναι καλυμμένο με ρούχα, να αποφεύγεται η παρατεταμένη διαμονή στην εξοχή. Μέτρα πρόληψης πρέπει να εφαρμόζονται και στα κατοικίδια ζώα, καθώς και τα σκυλιά και οι γάτες «έλκουν» τα τσιμπούρια και γίνονται μέσο μεταφοράς προς τον άνθρωπο.

ΑΚΑΡΕΑ

Τα ακάρεα είναι πολύ μικρά αρθρόποδα που έχουν συγγενή σχέση με τα αραχνοειδή και τα τσιμπούρια. Έχουν 4 ζεύγη ποδιών, συνεπώς δεν ανήκουν στην τάξη των εντόμων. Τα ακάρεα συνδέονται με τους ανθρώπους, τα κατοικίδια, τα οικόσιτα ζώα και τα τρωκτικά, μιας και υπάρχουν είδη που τρέφονται με τα νεκρά υπολείμματα του δέρματος (νεκρά κύτταρα). Τα ακάρεα σε μεγάλο πληθυσμό, μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία και εξανθήματα.

Το κυριότερο ακάρεο από πλευράς επικινδυνότητας, το οποίο είναι και ξενιστής του ανθρώπου, είναι το άκαρι της ψώρας το οποίο εισέρχεται  κάτω από το ανθρώπινο δέρμα για να τραφεί. Παράλληλα αναπαράγεται δημιουργώντας τις γνωστές κόκκινες κηλίδες της ψώρας πάνω στο ανθρώπινο δέρμα. Το άκαρι τις ψώρας μεταφέρεται με την επαφή, τα ρούχα, τις πετσέτες και τα κλινοσκεπάσματα. Άλλα ακάρεα, όπως αυτά των πτηνών που συνήθως βρίσκονται σε μεγάλους αριθμούς στις φωλιές τους μπορεί να τσιμπήσουν τους ανθρώπους εάν βρεθούν κοντά στις φωλιές αυτές και το πτηνό ξενιστής τις έχει εγκαταλείψει. Σε αντίθεση με τους κοριούς και τους ψύλλους τα τσιμπήματα από τα ακάρεα γίνονται αμέσως αντιληπτά την στιγμή του τσιμπήματος.

Αντιμετώπιση

Η αντιμετώπιση της ψώρας είναι πλέον στις μέρες μας αντιμετωπίσιμη και γίνεται με ιατρική φαρμακευτική αγωγή, ταυτόχρονα καλό καθαρισμό των χώρων και πλύσιμο σε υψηλές θερμοκρασίες (60ο) για τα ρούχα, τις πετσέτες και τα σεντόνια – κλινοσκεπάσματα.

Αν έχετε όχληση από ακάρεα στον ύπνο σας, ένας βαθύς καθαρισμός των στρωμάτων βοηθάει στην μείωση του πληθυσμού τους. Τα ακάρεα ζουν στα στρώματα γιατί τρέφονται με τα νεκρά κύτταρα του δέρματός μας και μπορεί να μας προκαλούν αλλεργίες.


Τα έντομα αυτά που τρέφονται με αίμα μπορούν και πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα, για αυτό και η έγκαιρη διάγνωση είναι ζωτικής σημασίας και βοηθά να αποτραπεί μια ακόμα μεγαλύτερη προσβολή.

Τα πλεονεκτήματά της exterminators.gr στην εξολόθρευση και αντιμετώπιση των εντόμων

Με τη χρήση της θερμικής απεικόνισης η exterminators.gr εταιρείας Aπολυμάνσεων, Απεντομώσεων και Μυοκτονιών στην Αθήνα, προσφέρει μια ολοκληρωμένη  επιθεώρηση στους χώρους σας. Δεν σπαταλάμε το χρόνο σας με συγκεχυμένα αποτελέσματα.
Αντ’ αυτού, θα κάνουμε την διαδικασία πιο γρήγορη, αλλά όχι πιο ακριβή και θα εργαστούμε για την άμεση επίλυση των προβλημάτων με τα έντομα που αντιμετωπίζετε.
Εστιάζουμε στην εξυπηρέτηση των πελατών μας και υπερβαίνουμε τις προσδοκίες σας. Στην exterminators.gr εταιρείας Aπολυμάνσεων, Απεντομώσεων και Μυοκτονιών στην Αθήνα, oι έλεγχοι παρασίτων και κατσαρίδων διασφαλίζουν κορυφαίους πιστοποιημένους εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας στις επιθεωρήσεις επιβλαβών οργανισμών παρασίτων και εντόμων με την χρήση θερμικής απεικόνισης.
Γνωρίζουμε ότι η χρήση των σωστών και των πιο πρόσφατων εργαλείων και τεχνικών μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε έντομα και υγρασία προτού να είναι πολύ αργά.

Στην exterminators.gr απολυμάνσεις, απεντομώσεις, μυοκτονίες, διαθέτουμε:

  1. Κορυφαία τεχνολογία
  2. Πάνω από 70 χρόνια εμπειρίας ελέγχου για κατσαρίδες
  3. Πιστοποιημένοι επιθεωρητές θερμικής απεικόνισης
  4. Εγγύηση καταπολέμησης 100%
  5. Καλύπτουμε όλη την Ελλάδα και Κύπρο

Επικοινωνήστε με την exterminators.gr εταιρείας Aπολυμάνσεων, Απεντομώσεων και Μυοκτονιών στην Αθήνα εταιρεία απεντομώσεων, απολυμάνσεών, μυοκτονιών σήμερα και μάθετε πώς μπορείτε να προστατεύσετε την οικογένειά σας και τα κατοικίδια ζώα σας από αυτά τα παράσιτα και τα έντομα.