5 συμβουλές για την αντιμετώπιση των κουνουπιών.

5 συμβουλές για την αντιμετώπιση των κουνουπιών.

Οι συμβουλές της exterminators.gr για το πως θα προετοιμαστείτε για τα κουνούπια.

ΓΙΑΤΙ EXTERMINATORS:

  • Καλύπτουμε όλη την Ελλάδα και Κύπρο
  • Πάνω από 70 χρόνια εμπειρίας
  • Κορυφαία τεχνολογία
  • Εξειδικευμένοι επιστήμονες υπηρεσιών
  • H ισχυρότερη εγγύηση τερμιτών επ ‘αορίστου χρόνου
  • Οικονομικές προτάσεις
  • 24/7 εξυπηρέτηση
  • Εγγυημένες υπηρεσίες
  • 100% Ασφαλής εξολόθρευση

Επικοινωνήστε μαζί μας για να προγραμματίσουμε μια δωρεάν επίσκεψη εφόσον χρειαστεί, και να σας προτείνουμε λύσεις προσαρμοσμένες αποκλειστικά για τον δικό σας χώρο.

Η άνοιξη είναι μια αγαπημένη περίοδος  για τους περισσότερους, καθώς σας επιτρέπει να αφήσετε  τα χειμερινά ρούχα   σας στο σπίτι, να βγείτε έξω και να απολαύσετε τις πιο ζεστές νύχτες.
Ωστόσο, η άνοιξη έχει και τα  δικά της μειονεκτήματα. Συγκεκριμένα, αυτή η εποχή συχνά συνδυάζει τις  έντονες βροχές με τις υψηλότερες  θερμοκρασίες: δύο παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν στην εμφάνιση κουνουπιών.

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να εμποδίσετε  αυτά τα ενοχλητικά μικροσκοπικά βαμπίρ, τα κουνούπια, να σας χαλούν τη διάθεση?

Υπάρχουν αρκετές μέθοδοι πρόληψης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τους χώρους πρασίνου του σπιτιού ή της αυλής  σας, να είναι λιγότερο ελκυστικοί για τα μικρά αυτά έντομα. Διαβάστε παρακάτω πώς να  προετοιμαστείτε για την εποχή των κουνουπιών  αυτή τη χρονιά.

Μάθετε τις συνήθειες των κουνουπιών.

Διάφορα είδη κουνουπιών μπορούν να ζούνε με διάφορους τρόπους. Συνήθως γευματίζουν με νέκταρ λουλουδιών και ώριμα ή σαπισμένα φρούτα, όμως τα θηλυκά  έχουν την ανάγκη να τραφούν και με το αίμα σας (για να πάρουν τις πρωτεΐνες του και να κάνουν τα αυγά τους). Μέσα σε 90 δευτερόλεπτα μπορούν να ρουφήξουν τόσο αίμα όσο 2-3 φορές το βάρος τους.

Πότε είναι εποχή κουνουπιών;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη περίοδος που εμφανίζονται. Όμως οι εποχές που πληθαίνουν τα κουνούπια και γίνονται ιδιαίτερα εμφανή και ενοχλητικά είναι από την άνοιξη έως και το φθινόπωρο.

Μάθετε πώς να προετοιμαστείτε  για την αντιμετώπιση των κουνουπιών.

1. Εμποδίστε την ανάπτυξη των κουνουπιών σε στάσιμα νερά. Μην αφήνετε νερό να λιμνάσει (π.χ σε ποτιστήρια). Τοποθετήστε καπάκια σε ανοιχτά βαρέλια με νερό .  Επιπλέον, διορθώστε τυχόν διαρροές που μπορεί να οδηγήσουν σε λακκούβες γύρω από την περίμετρο του σπιτιού σας. Νερό  που παραμένει στάσιμο για περισσότερο από μία εβδομάδα μπορεί να γίνει σημείο αναπαραγωγής κουνουπιών.

2. Κρατήστε τις υδρορροές και τις αποχετεύσεις καθαρές. Τα κουνούπια δεν χρειάζονται μια βαθιά δεξαμενή στάσιμου νερού για να αναπαραχθούν. Στην πραγματικότητα, μπορούν να αποθέσουν  τα αυγά σε τόσο λίγο νερό, όσο χωρά ένα καπάκι από μπουκάλι. Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια δεν είναι φραγμένα και το νερό έχει συνεχή ροη. Καθαρίστε τα υδρορροές σας έτσι ώστε οποιοδήποτε υγρό να μπορεί να ρέει ελεύθερα.

3. Καθαρίστε την αυλή σας. Πετάξτε τυχόν παλιά ελαστικά ή άλλα αντικείμενα που θα μπορούσε να λιμνάσει νερό. και να αποθέσουν τα κουνούπια τα αυγά τους.

4. Bεβαιωθείτε ότι οι πόρτες, τα παράθυρα και οι σίτες , κλείνουν στεγανά, ιδίως κατά τη διάρκεια της  δραστηριότητας των κουνουπιών  από το σούρουπο μέχρι την αυγή.

5. Πάρτε την Βοήθεια ενός Επαγγελματία. Η πρόληψη θα σας βοηθήσει  να αποφύγετε την εμφάνιση των κουνουπιών στο χώρο σας. Είναι καλύτερο να απευθυνθείτε και σε έναν εκπαιδευμένο επαγγελματία – όπως ένας εκπαιδευμένος τεχνικός της exterminators.gr  ο οποίος μπορεί να αξιολογήσει το πρόβλημά  σας και να παρουσιάσει μια λύση απεντόμωσης προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας.


Επικοινωνήστε με την exterminators.gr, Απεντομώσεις, Μυοκτονίες, Απολυμάνσεις στην Αθήνα έτσι ώστε ένας εκπαιδευμένος τεχνικός να επιθεωρήσει το σπίτι σας και να προσαρμόσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ελέγχου παρασίτων και κουνουπιών για το σπίτι σας ανάλογα με το πρόβλημα.

10 πράγματα που ίσως δεν ξέρετε για τα κουνούπια. Μάθετε και προετοιμαστείτε.

  1. Τα κουνούπια είναι υπεύθυνα για περισσότερους από έναν εκατομμύριο θανάτους παγκοσμίως κάθε χρόνο. Αυτό αυτομάτως τα χρίζει τα πιο θανατηφόρα «ζώα» στον πλανήτη. Στις ασθένειες που μπορούν να μεταφέρουν περιλαμβάνονται η μαλάρια, η εγκεφαλίτιδα και ο κίτρινος πυρετός, ενώ πιο πρόσφατα προστέθηκε και ο ιός του Δυτικού Νείλου, από τον οποίον έχασαν την ζωή τους δύο άνθρωποι, φέτος το καλοκαίρι στην χώρα μας.
  2. Υπάρχουν περίπου 3.500 είδη κουνουπιών ανά τον κόσμο, όμως όλα ανήκουν στην οικογένεια Culicidae. Από αυτά μόνο τα 80 δαγκώνουν τους ανθρώπους.
  3. Μπορεί τα αρσενικά κουνούπια να τρέφονται με νέκταρ ή γύρη που βρίσκουν στη φύση, όμως τα θηλυκά χρειάζονται και αίμα προκειμένου να μπορέσουν να ζήσουν και να κάνουν αβγά. Το θηλυκό τρυπάει το δέρμα με 6 «καρφίτσες» που έχει στο στόμα του, βγάζει ένα αιμολυτικό και αντιισταμινικό σάλιο και με τη προβοσκίδα του ρουφά το αίμα που καταλήγει στην ελαστική κοιλιά του. Και παρ’ όλο που το μέσο κουνούπι ζυγίζει περίπου 2,5 mg, έχει τη δυνατότητα να καταναλώσει έως και 5 mg αίματος σε ένα μόνο γεύμα.
  4. Τα κουνούπια γεννούν αυγά, τα οποία τοποθετούν στην επιφάνεια του νερού και έτσι εκκολάπτονται οι προνύμφες που τρέφονται με οργανικά κατάλοιπα. Οι προνύμφες είναι υδρόβιες και μπορούν να αναπνέουν τόσο κάτω όσο και πάνω από το νερό. Η προνύμφη, όμως, λειτουργεί σαν «οικοτροφείο» για το πραγματικό κουνούπι, το οποίο -όταν ενηλικιωθεί- βγαίνει από την ράχη της και χρησιμοποιεί το κουφάρι της σαν βάρκα, για να επιπλεύσει στο νερό, μέχρι να καταφέρει να πετάξει. Από το στάδιο του αυγού μέχρι την πρώτη «κουνουπική» πτήση μεσολαβούν μόλις 5 ημέρες.
  5. Τα κουνούπια ερεθίζονται και προσελκύονται από την κίνηση, από τη σωματική θερμότητα, την υγρασία και το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέεται με την αναπνοή (το οποίο μπορούν να αναγνωρίσουν από απόσταση 17,5 μέτρων). Ωστόσο, το πόσο συχνά τσιμπούν ένα άτομο τα κουνούπια έχει να κάνει και με τα γονίδιά του. Κάποιοι άνθρωποι εκλύουν από το σώμα τους μυρωδιές που μπορεί να είναι ελκυστικές για τα κουνούπια, ενώ άλλων ανθρώπων οι μυρωδιές μπορεί να είναι απωθητικές.
  6. Ο μόνος τρόπος να προστατευθείτε αποτελεσματικά από τα κουνούπια είναι χρησιμοποιώντας αντικουνουπικά τζελ προστασίας σε όλο το δέρμα. Η πιο δραστική χημική ουσία κατά των κουνουπιών είναι η DEET (N, N-διαιθυλο-m-τολουαμίδη), όμως αν προτιμάτε μία πιο φυσική λύση, πρόσφατα εγκρίθηκε το έλαιο από το δέντρο Corymbia citriodora, γνωστό και ως Lemon Eucalyptus. Επίσης, καθώς τα κουνούπια δεν είναι πολύ δυνατά στο πέταγμα, στην απώθησή τους βοηθούν και οι ανεμιστήρες –ειδικά οι μεγάλοι που χρησιμοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους.
  7. Τα κουνούπια φτερουγίζουν από 300 έως 600 φορές το δευτερόλεπτο. Το σφύριγμα που ακούμε όταν πλησιάζουν προέρχεται από τον ήχο των φτερών τους. Όταν, μάλιστα, ερωτεύονται, δύο κουνούπια συγχρονίζουν τα φτερά τους για να φτερουγίζουν με τον ίδιο ρυθμό και να πετούν δίπλα-δίπλα.
  8. Ένα κουνούπι μπορεί να ζήσει, σε ιδανικές συνθήκες, 5 με 6 μήνες.
  9. Όσο κι αν τα μισούμε, πρέπει να παραδεχτούμε ότι έχουν και αυτά λόγο ύπαρξης στην διατροφική αλυσίδα των ζώων. Τα κουνούπια που συγκεντρώνονται στην Αρκτική Ρωσία και στον Καναδά τρέφουν εκεί τα αποδημητικά πουλιά. Νοτιότερα στον πλανήτη, τα κουνούπια τρέφουν τα πουλιά, άλλα έντομα, τις αράχνες, τις σαλαμάνδρες, τις σαύρες, τους βατράχους και τα ψάρια. Επιπλέον, κάποια συγκεκριμένα είδη ορχιδέας χρειάζονται τα κουνούπια ως βασικό επικονιαστή. Άλλωστε, κάποια κουνούπια τρώγονται και μεταξύ τους. Ένα συγκεκριμένο είδος τρέφεται με προνύμφες και κουνούπια σε πρώιμο στάδιο, ενώ κάποια κανιβαλίζουν ακόμα και μέλη της «οικογένειάς τους».
  10. Η μέση σταγόνα βροχής είναι κατά 50 φορές πιο βαριά από το μέσο κουνούπι. Παρ’ όλα αυτά τα κουνούπια καταφέρνουν να εμφανίζονται ακόμα και όταν βρέχει καταρρακτωδώς, κι αυτό συμβαίνει γιατί πετούν τόσο αργά που μπορούν εύκολα να γλιτώνουν την σύγκρουση.

Γιατί τσιμπάνε κάποιους και κάποιους άλλους όχι; Μάθετε και προετοιμαστείτε για τα κουνούπια.

Ας ρίξουμε λοιπόν λίγο φως στους παράγοντες που παίζουν ρόλο στην επιλογή των ανθρώπων που θα τσιμπήσουν τα κουνούπια.

Ο “κίνδυνος” της Ομάδας αίματος και τα κουνούπια.

Αν ανήκετε στο κομμάτι του πληθυσμού με ομάδα αίματος “0”, ατυχήσατε. Είναι η αγαπημένη των ενοχλητικών εντόμων που βάσει μελέτης σε συνθήκες εργαστηρίου διαπιστώθηκε ότι τα κουνούπια “επιλέγουν” άτομα με ομάδα αίματος “0” σχεδόν δύο φορές συχνότερα από άτομα με ομάδα αίματος “Α”. Επίσης, βάσει άλλων γονιδίων, περίπου το 85% των ανθρώπων εκκρίνει ένα χημικό σήμα μέσω του δέρματός του, το οποίο υποδεικνύει τον τύπο του αίματος που έχει, ενώ μόνο ένα 15% των ανθρώπων δεν εκκρίνει τέτοια ουσία.

Μία από τις μεθόδους που χρησιμοποιούν τα κουνούπια για να εντοπίσουν τους στόχους τους είναι να μυρίσουν το διοξείδιο του άνθρακα που αναδίδεται από την αναπνοή και αυτό μπορούν να το κάνουν από απόσταση σχεδόν 50 μέτρων. Το αποτέλεσμα είναι οι άνθρωποι που αποπνέουν περισσότερο αέριο –συνήθως οι μεγαλόσωμοι άνθρωποι– να έλκουν τα κουνούπια περισσότερο από τους άλλους.

Γιατί η έντονη σωματική άσκηση προκαλεί τα κουνούπια.

Τα κουνούπια λατρεύουν το γαλακτικό οξύ στον ανθρώπινο ιδρώτα. Το γαλακτικό οξύ σχηματίζεται από τη διάσπαση της γλυκόζης κάθε φορά που ο οργανισμός παίρνει το μήνυμα ότι πρέπει να καλύψει υψηλές ενεργειακές ανάγκες, όπως αυτές που παρουσιάζονται όταν προπονούμαστε ή υποβαλλόμαστε σε έντονη σωματική άσκηση.

Τα βακτήρια του δέρματος τραβάνε τα κουνούπια.

Άλλος ένας καθοριστικός παράγοντας στην προτίμηση των κουνουπιών είναι τα βακτήρια που ζουν φυσιολογικά στο δέρμα μας. Σε έρευνα του 2011 επιστήμονες βρήκαν ότι οι άνθρωποι που έχουν μεγάλες ποσότητες βακτηρίων γίνονται αμέσως η επιλογή των εντόμων. Απροσδόκητα βέβαια όσοι είχαν μεγάλες ποσότητες μεν, αλλά από διαφορετικά είδη βακτηρίων δε, τότε το δέρμα τους γινόταν λιγότερο ελκυστικό. Ίσως γι’ αυτό τα κουνούπια τσιμπάνε περισσότερο στα πόδια και τους αστραγάλους καθώς εκεί ζουν ισχυρότερες αποικίες βακτηρίων.

Γιατί τα κουνούπια αγαπούν τη μπύρα.

Οι περισσότεροι συνδυάζουμε το καλοκαίρι με ένα δροσερό ποτήρι μπίρας. Μήπως όμως να το σκεφτούμε ξανά; Μια μικρή ποσότητα του συγκεκριμένου αλκοολούχου ποτού κάνει τα κουνούπια να μας “ερωτευτούν”. Βέβαια οι ερευνητές βρίσκουν ιδιαίτερα μυστηριώδη αυτή την προτίμηση των κουνουπιών και μέχρι στιγμής την έχουν αποδώσει στο γεγονός ότι η μπίρα αυξάνει την ποσότητα αιθανόλης που εκκρίνεται στον ιδρώτα μας όταν την πίνουμε.

Γιατί οι έγκυες ελκύουν τα κουνούπια.

Πολλές έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι εγκυμονούσες έλκουν διπλάσιο αριθμό κουνουπιών από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Ο συνδυασμός δύο παραγόντων ευθύνεται γι’ αυτή την προτίμηση, σαν να δείχνουν τα κουνούπια μια μορφής «ζήλειας» για το μωρό που «ρουφάει» το αίμα της μαμάς του και θέλουν να κάνουν το ίδιο. Οι έγκυες αποπνέουν 21% περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα από τους άλλους ανθρώπους και έχουν αυξημένη θερμοκρασία σώματός.

Προετοιμαστείτε για τα κουνούπια. Το χρώμα των ρούχων τα μαγνητίζει!

Συνήθως το καλοκαίρι πετάμε τα ρούχα με τα μουντά χρώματα και φοράμε χρώματα φωτεινά, που συχνά μας κάνουν να ξεχωρίζουμε στο πλήθος. Λάθος! Τα κουνούπια, εκτός από την όσφρηση χρησιμοποιούν και την όραση για να βρίσκουν τα θύματά τους. Σύμφωνα με όσα είχε πει στο NBC ο εντομολόγος του Πανεπιστημίου της Φλόριντα James Day τα έντονα χρώματα γίνονται αμέσως αντιληπτά και αγαπητά από τα κουνούπια.

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ EXTERMINATORS.GR

Με τη χρήση της θερμικής απεικόνισης η exterminators.gr, Απεντομώσεις, Μυοκτονίες, Απολυμάνσεις στην Αθήνα , κάνει πιο αποτελεσματική την επιθεώρηση της ιδιοκτησίας σας για  κουνούπια . Δεν θα σπαταλάμε το χρόνο σας με συγκεχυμένα αποτελέσματα. Αντί αυτού, θα κάνουμε την διαδικασία επιθεώρησης για κουνούπια πιο γρήγορη, αλλά ακόμα πιο ακριβή και θα εργαστούμε για την άμεση επίλυση των προβλημάτων των παρασίτων σας. Εστιάζουμε στην εξυπηρέτηση των πελατών μας και υπερβαίνουμε τις προσδοκίες σας. Οι εκπαιδευμένοι επαγγελματίες μας μπορούν να εντοπίσουν τις υπάρχουσες παρασιτώσεις και να σας βοηθήσουν να αποφύγετε μελλοντικά προβλήματα με κουνούπια και παράσιτα προτού είναι πολύ αργά.

ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ, ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ:
  • Κορυφαία τεχνολογία
  • Πάνω από 70 χρόνια εμπειρίας ελέγχου κουνουπιών
  • Ειδικοί και πιστοποιημένοι επιθεωρητές θερμικής απεικόνισης ελέγχου κουνουπιών
  • Κορυφαίους εμπειρογνώμονες στις επιθεωρήσεις κουνουπιών
  • Γραπτή εγγύηση οριστικής καταπολέμησης των κουνουπιών 100% επ΄αορίστου χρόνου.
  • Καλύπτουμε όλη την Ελλάδα και Κύπρο

Εάν χρειάζεστε βοήθεια από ειδικευμένους επιθεωρητές για επιθεωρήσεις κουνουπιών και επιβλαβών οργανισμών, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να μιλήσετε με έναν πιστοποιημένο επιθεωρητή θερμικής απεικόνισης και για να σας προτείνουμε λύσεις προσαρμοσμένες αποκλειστικά για τον δικό σας χώρο.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *