ΑΚΑΡΕΑ

Οικογένεια / Τάξη: Pyroglifidae / Arariformes
Επιστημονική ονομασία: Many Variations

Θεωρείται πως η εισπνοή τους από τον άνθρωπο κατά τη διάρκεια του ύπνου εκθέτει το ανθρώπινο σώμα σε κάποια αντιγόνα που τελικά προκαλούν αντιδράσεις υπερευαισθησίας. Τα ακάρεα της σκόνης θεωρούνται από τα χειρότερα αλλεργιογόνα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Τα ακάρεα είναι μικροσκοπικά αρθρόποδα που ανήκουν στην τάξη Aracnida και στην οικογένεια Pyroglyphidae. Το όνομά τους προέρχεται από το γεγονός ότι μπορούν εύκολα να μεταφέρονται με τη σκόνη. Τα ενήλικα έχουν μέγεθος ως 0,33mm, σώμα ωοειδές και πεπλατυσμένο. Το χρώμα τους είναι υπόλευκο και στη ράχη τους φέρουν μακριά αυλάκια. Εξαιτίας του μεγέθους τους δεν μπορούμε εύκολα να τα διακρίνουμε με γυμνό μάτι, παρά μόνο με τη χρήση μεγεθυντικού φακού. 

ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Εκτιμάται ότι υπάρχουν 5.000 έως 15.000 ακάρεα ανά τετραγωνικό εκατοστό στρώματος. Τα ακάρεα ζουν μέσα στα στρώματα, τα μαξιλάρια, τα χαλιά και τις μοκέτες ή στα παιδικά παιγνίδια (π.χ.αρκουδάκια). Επειδή υπάρχουν καθ' όλη τη διάρκεια του έτους τα συμπτώματα που προκαλούν μπορεί να είναι συνεχή.Τροφή τους είναι τα νεκρά κύτταρα από το ανθρώπινο σώμα, που αφαιρούνται λόγω της φυσικής διαδικασίας της απολέπισης. 

Η παρουσία τους δεν έχει σχέση με το πόσο καθαρό είναι ένα σπίτι , αλλά με τις ιδιαίτερες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας που επικρατούν στο περιβάλλον του σπιτιού. Τα αλλεργικά συμπτώματα όπως δύσπνοια και αλλεργική ρινίτιδα που δημιουργούνται από τα ακάρεα οφείλονται στο τίναγμα των κλινοσκεπασμάτων. Τα ακάρεα δεν τα βλέπουμε αλλά πετάγονται στον αέρα όταν τινάζουμε τα κρεβάτια και εισπνέονται πολύ εύκολα τόσο αυτά όσο και τα αποχωρήματά τους

ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ 
Η ανάπτυξη από το πρώτο έως το τελευταίο στάδιο διαρκεί 23-30 ημέρες , υπό άριστες συνθήκες 22-26ο C και 75% σχετική υγρασία. Στο τελικό στάδιο , εμφανίζονται τα γεννητικά χαρακτηριστικά των ακάρεων και καθορίζεται το φύλλο. Η διάρκεια ζωής τους είναι περίπου 30 ημέρες. Κάθε θηλυκό αποθέτει 40-80 αυγά. Τρέφονται συνήθως από τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας του ανθρώπου ενώ και οι μύκητες μπορεί να αποτελέσουν τροφή για τα ακάρεα. 

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ 
Η αναπαραγωγή τους είναι πάρα πολύ γρήγορη, τα αυγά που γεννούν τα θηλυκά ακάρεα μπορούν και αυξάνουν τον πληθυσμό τους μέχρι 25 - 30 φορές κάθε τρείς βδομάδες. Η ανάπτυξη του πληθυσμού των ακάρεων εξαρτάται από την θερμοκρασία, την υγρασία και την επάρκεια τροφής. Υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία ευνοούν την γρήγορη ανάπτυξή τους. Ο βιολογικός τους κύκλος διαρκεί από μερικές ημέρες ως κάποιους μήνες ανάλογα με το είδος και τις συνθήκες περιβάλλοντο (θερμοκρασία και υγρασία).

Στρώματα, μαξιλάρια, καναπέδες, ταπετσαρίες και χαλιά, λούτρινα παιγνίδια των παιδιών είναι οι πιο σημαντικές εστίες ανάπτυξης ακάρεων.


 ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΑ ΕΙΔΗ

Ακάρεα της σκόνης
Διαμέσου της σκόνης που συναντάται σε κάθε σπίτι μεταφέρονται κάποιοι πολύ μικροί οργανισμοί, που δε φαίνονται με γυμνό μάτι και ονομάζονται ακάρεα της σκόνης (dust mites) .

Aκάρεα των ζώων 
Τα ακάρεα των ζώων περιλαμβάνουν ένα μεγάλο αριθμό ειδών που προσβάλλουν σκύλους, γάτες, βοοειδή, αιγοπρόβατα, τρωκτικά, πτηνά και άλλα ζώα. 

Ακάρεα αποθηκών και τροφίμων
Τα ακάρεα των τροφίμων παρουσιάζουν μεγάλο υγειονομικό ενδιαφέρον καθώς επίσης και οικονομικό αφού εκτός  από ποιοτική είναι και ποσοτική η υποβάθμιση των προϊόντων που συναντώνται.

Ακάρεα του ανθρώπου
Τα ακάρεα του ανθρώπου είναι αρθρόποδα κυρίως ανθρωπόφιλα με το άκαρι της ψώρας το πλέον σημαντικό είδος αφού συναντάται αρκετά συχνά ειδικότερα σε μέρη με ανθυγιεινές συνθήκες και συνωστισμό, όπως σχολεία, ιδρύματα, στρατώνες και φυλακές. Τα έντομα εισχωρούν κάτω από την επιφάνεια του δέρματος και εναποθέτουν τα αυγά τα οποία εκολλάπτονται και εξαπλώνονται στα χέρια, στις ενώσεις των δακτύλων, στην περιοχή πάνω από τα γεννητικά όργανα και γύρω από τις μασχάλες


ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΚΑΡΕΑ

Τα ακάρεα της σκόνης είναι υπεύθυνα για πολλές μορφές αλλεργιών. Αποδεικνύεται ότι το   50-80% των περιπτώσεων εμφάνισης αλλεργικού άσθματος συνδέονται με τα ακάρεα της σκόνης. Φαίνεται πως πολλοί άνθρωποι αντιδρούν σε πρωτείνες που βρίσκονται στα περιττώματα και στα εκδύματα του εξωσκελετού των ακάρεων. Επιπλέον άλλα συμπτώματα είναι κνησμός, εξανθήματα στο δέρμα, δύσπνοια, έντονος βήχας και φτάρνισμα. Τα ακάρεα είναι ακόμη υπεύθυνα για:

  • Δερματίτιδα ή άλλης μορφής βλάβες ιστών
  • Μεταβίβαση παθογόνων μικροοργανισμών
  • Αλλεργικές αντιδράσεις

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ
Εντομοκτονία με υπολειμματικά σκευάσματα με την χρήση ψεκαστήρα υψηλής ή χαμηλής πίεσης ανάλογα με τον χώρο και το είδος της μόλυνσης. Μαζί με το ακαρεοκτόνο χρησιμοποιούμε και απολυμαντικά για την καταπολέμηση μικρόβιων που μεταδίδονται με την άκαρι της ψώρας. Οι τεχνικοί της Exterminators γνωρίζουν και κατανοούν τις συνήθειες του κάθε είδους των παρασίτων και διαθέτουν μια σειρά από πανίσχυρα εντομοκτόνα για να αντιμετωπίσουν τα ακάρεα αποτελεσματικά και να διασφαλίσουν ότι το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί πλήρως με τους καλύτερους και ασφαλέστερους τρόπους.

Η ΧΡΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΑΚΑΡΕΩΝ, ΜΑΣ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ. ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ:

  •  Ένας τεχνικός της Exterminators εκτελεί εκτενή επιθεώρηση του σπιτιού σας,πριν από οποιαδήποτε εφαρμογή, συμπεριλαμβανομένων των κρεβατιών, των επίπλων και των χαλιών, για να επιβεβαιωθεί η έκταση και ο χώρος προσβολής. Η συστηματική χρήση ειδικού εξοπλισμού ανίχνευσης ακάρεων, όπως φακούς υπεριωδών ακτίνων, κάμερες θερμικής απεικόνισης, θερμόμετρα IR και άλλα συστήματα ανίχνευσης, μας βοηθά στην διαπίστωση της παρουσίας τους για την άμεση λήψη μέτρων. 

  • Μετά την αναγνώριση των παρασίτων, επεμβαίνουμε  στην περιοχή για να απομακρύνουμε τυχόν  κρυμμένα παράσιτα  και τα αυγά τους με ειδικά εντομοκτόνα. 

  • Επιπλέον, ο τεχνικός μας θα τεκμηριώσει την επίσκεψη και  θα σας  συστήσει τα επόμενα βήματα για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή συντήρηση για το σπίτι σας.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ EXTERMINATORS


Επικοινωνήστε μαζί μας για να προγραμματίσουμε μια δωρεάν επίσκεψη εφόσον χρειαστεί, και να σας προτείνουμε λύσεις προσαρμοσμένες αποκλειστικά για τον δικό σας χώρο.


Χρειάζεστε βοήθεια; Είμαστε διαθέσιμοι 24/7
EXTERMINATORS 210 60.10.745
Ζητήστε προσφορά

Ευχαριστημένοι πελάτες μας:


Πιστοποιήσεις:

Πιστοποίηση απολυμάνσεων και απεντομώσεων

Προμηθευτές

Αποτελεσματικά φάρμακα απολύμανσης και απεντόμωσης
Copyright ©2018 exterminators.gr
Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα. Απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου.