ΜΥΓΕΣ

ΜΥΓΕΣ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΥΓΩΝ

ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ EXTERMINATORS

Η εταιρεία απολυμάνσεων απεντομώσεων & μυοκτονιών exterminators.gr στην Αθήνα αφού εξακριβώσει πρώτα το είδος της μύγας κάνει υπολειμματικούς ψεκασμούς  στους εξωτερικούς χώρους για μείωση του πληθυσμού και εξόντωση τους. Σε εσωτερικούς χώρους η καταπολέμηση της μύγας γίνεται με εφαρμογή ειδικού εντομοκτόνου σε μορφή επιχρίσματος με πινέλο σε επιλεγμένα σημεία  το οποίο προκαλεί παράλυση και θάνατο στις μύγες και την χρήση εντομοπαγίδων. Με αυτόν τον τρόπο ελέγχει, καταπολεμά και εξολοθρεύει τον πληθυσμό του εντόμου.

 

Η ΧΡΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ, ΜΑΣ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ. ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

Για την Exterminators η πρωταρχική ενέργεια που θα κάνει, για την καταπολέμηση παρασίτων είναι:

  • Ένας τεχνικός της Exterminators εκτελεί εκτενή εσωτερική και εξωτερική επιθεώρηση του χώρου, για να επιβεβαιωθεί η έκταση και ο χώρος της προσβολής.
  • Μετά την αναγνώριση των παρασίτων εφαρμόζεται η μέθοδος καταπολέμησης στις επικίνδυνες περιοχές και σημεία, περιμετρικά, στο εσωτερικό των κτηριακών εγκαταστάσεων.
  • Επιπλέον, ο τεχνικός μας θα τεκμηριώσει την επίσκεψη και  θα σας  συστήσει τα επόμενα βήματα για να εξασφαλίσουμε  την καλύτερη δυνατή συντήρηση για τον χώρο σας.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ EXTERMINATORS

Επικοινωνήστε μαζί μας για να προγραμματίσουμε μια δωρεάν επίσκεψη εφόσον χρειαστεί, και να σας προτείνουμε λύσεις προσαρμοσμένες αποκλειστικά για τον δικό σας χώρο.

 

ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΥΓΑΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΜΥΓΕΣ
Ο αριθμός των μικροοργανισμών που υπάρχει στο σώμα μιας μύγας ξεπερνά το 1.000.000. Έχει βρεθεί ότι οι μύγες είναι δυνατόν να γίνουν φορείς περισσότερο από 100 παθογόνων μικροοργανισμών και προκαλούν διάφορες ασθένειες.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΥΓΑΣ
Το μήκος του ενηλίκου είναι 6 -9 mm ενώ το χρώμα του γκρίζο. Τα αυγά έχουν μήκος 1-1,2mm και λευκό χρώμα. Οι προνύμφες έχουν μήκος 1-1,25 cm και χρώμα λευκό. Η προβοσκίδα της μύγας έχει άφθονες λεπτές τρίχες στις οποίες κολλούν με μεγάλη ευκολία μικροοργανισμοί και ακαθαρσίες. Τα ποδιά της έχουν λεπτές τρίχες και εξογκώματα, τα οποία έχουν μια κολλητική ουσία που βοήθα να περπατά σε λείες επιφάνειες αλλά που αυξάνουν την ικανότητα παραλαβής και μεταφοράς παθογόνων.

ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΜΥΓΑΣ
Η οικιακή μύγα είναι “κοσμοπολίτικο” είδος και ονομάζεται έτσι γιατί είναι το συνηθέστερο είδος που συναντάται στα σπίτια. Τρέφεται με την ίδια ευκολία και χωρίς διακρίσεις από τις τροφές του ανθρώπου όσο και από ακαθαρσίες.  Επειδή τρέφεται μόνο με υγρά, βγάζει από το στομάχι της σταγόνες υγρού για την υγροποίηση της στερεάς τροφής, και την ώρα που τρέφεται αφήνει πάνω στις τροφές τα περιττώματα της.

ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ ΜΥΓΑΣ
Ο βιολογικός κύκλος περιλαμβάνει τα στάδια αυγό – προνύμφη – νύμφη – ενήλικο και αναλόγως τη θερμοκρασία κυμαίνεται 11-45 ημέρες. Η διάρκεια των ενηλίκων είναι 30 ημέρες. Τα θηλυκά ενήλικα αποθέτουν τα αυγά τους σε κάθε είδους οργανική ουσία που βρίσκεται σε αποσύνθεση. Τα αυγά αποτίθενται σε ομάδες των 100-150 και μόνο ένα θηλυκό στη διάρκεια της ζωής του μπορεί να αποθέσει 600-1000 αυγά. Σε θερμοκρασία 25-35ο C τα αυγά εκκολάπτονται σε 8 – 12 ώρες δίνοντας προνύμφες. Οι προνύμφες τρέφονται με οργανικές ουσίες σε αποσύνθεση και αφού συμπληρώσουν την ανάπτυξή τους πηγαίνουν κοντά στην επιφάνεια του σωρού της οργανικής ύλης και νυμφεύονται. Τα νεαρά ενήλικα ζευγαρώνουν κι αρχίζουν να αποθέτουν αυγά εντός ολίγων ημερών.

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΥΓΑΣ
Η θηλυκή μύγα εναποθέτει τα αυγά σε ζωικά απόβλητα ή υγρά οργανικά υλικά. Τα αυγά είναι λευκού χρώματος και έχουν μήκος περίπου 1,2 χιλιοστά. Μια θηλυκή μύγα μπορεί να γεννήσει μέχρι 500 αυγά σε διάστημα τριών έως τεσσάρων ημερών. Η εκκόλαψή τους διαρκεί μία ημέρα και στη συνέχεια μεταμορφώνονται σε προνύμφες.

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΑ ΕΙΔΗ ΜΥΓΑΣ:

 

Musca domestica Linnaeus

The house fly (Οικιακή μύγα) 

Τέλειο με μήκος σώματος 6-7χιλ. Έχει κόκκινους οφθαλμούς και προβοσκίδα. Στον θώρακα έχει 4 μαύρες λεπτές ταινίες κατά μήκος. Η προνύμφη, στα πρώτα στάδια έχει μήκος 3-9χιλ., είναι άποδη, ωχρόλευκη, κυλινδρική, απότομα κομμένη προς τα εμπρός. Σε πλήρη ανάπτυξη φθάνει και τα 12χιλ. Κάθε θήλυ αποθέτει 75 με 150 ωά σε 3-4 ημέρες. Οι προνύμφες εκκολάπτονται σε ζεστόν καιρό, μέσα σε 8 με 20 ώρες και τρέφονται με το υλικό στο οποίο εναποτέθηκαν τα ωά. Σε άριστες συνθήκες 17-32C αναπτύσσονται μέσα σε 13 ημέρες. Υπό άριστες διατροφικές και περιβαλλοντικές συνθήκες μπορεί να αποθέσει έως και 1000 ωά. Σε εύκρατες περιοχές έχει 10 με 12 γέννες το έτος. Δραστηριοποιούνται μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εκτός από τα στερεά τα οποία υγροποιούν, τρέφονται με υγρά ή ρευστά οργανικά υλικά. Είναι φορέας επιβλαβών παθογόνων μικροοργανισμών και πολύ επικίνδυνο. Μεταφέρει πάνω από 100 παθογόνους παράγοντες όπως τύφο, χολέρα, σαλμονέλα, σιγκέλωση, άνθρακα, μολύνσεις των ματιών και ενδοπαρασιτικούς σκώληκες.

 

Fannia Canicularis

The lesser housefly (Μικρή οικιακή μύγα)

Πολύ μικρότερη και λεπτότερη από την κοινή οικιακή μύγα (4-6χιλ,) με χρώμα γκριζόμαυρο και 3 μαύρες γραμμές κατά μήκος του θώρακα. Παρατηρείται συνήθως στις κουζίνες κοντά στα φαγητά. Οι προνύμφες, τρέφονται με σαπισμένα οργανικά υλικά και πτώματα ζώων. Εάν καταποθούν, προκαλούν στους ανθρώπους ”μυίαση” του εντέρου και ουροποιητικού συστήματος. Γεννούν μέχρι και 2000 ωά. Αναπτύσσονται σε 2-4 εβδομάδες. Έχουν μέχρι 7 γέννες το έτος. Πετούν από Μάϊο μέχρι Οκτώβριο και μπαίνουν αθόρυβες στα σπίτια όπου κάθονται στις λάμπες και τους τοίχους.  Θεωρούνται πιθανοί φορείς ασθενειών.

 

Stomoxys calcitrans

The stable fly (Αλογόμυγα)

Τέλειο, με σώμα περίπου 8mm, με γκρίζο χρώμα και 4 χαρακτηριστικές ταινίες κατά μήκος του θώρακα και αρκετά μαύρα στίγματα στην αρχή της κοιλιάς. Μοιάζει με την οικιακή μύγα, αλλά έχει πιο φαρδιά κοιλιά. Προνύμφη, 5-12χιλ,. κυλινδρική απότομα κομμένη εμπρός, με χρώμα λευκοκίτρινο. Τρέφονται την ημέρα με αίμα βοοειδών και αλόγων, συνήθως σε αχυρώνες και στάβλους. Τα ωά επωάζονται από 1-4 ημέρες. Προκαλούν στα ζώα απώλεια βάρους, μειωμένη γαλακτοπαραγωγή, αναιμία και ασθένειες ως φορείς Trypansoma στα βοοειδή, άλογα και πρόβατα και anthrax στα κατοικίδια και τον άνθρωπο.

 

Drosophila spp.

Fruit fly ή Vinegar fly (Μύγα των φρούτων ή Δροσόφιλα)

Είναι μυγάκι με μήκος περίπου 3-8χιλ. το θήλυ και περίπου 2,5χιλ το άρρεν. Το βασικό χαρακτηριστικό της είναι οι κόκκινοι οφθαλμοί. Το κεφάλι και ο θώρακας έχουν μαυριδερό χρώμα και η κοιλιά καστανοκίτρινη με μαύρους δακτύλιους. Ο κύκλος ζωής, σε 29C, είναι περίπου 30 ημέρες. Γεννούν (ανά 5) περίπου 400 νεογνά που ζουν το πολύ 4 ημέρες, νυμφώνονται σε puparium και μετά άλλες 4 ημέρες, βγαίνει το τέλειο έντομο (μυγάκι). Τρέφονται με σκουπίδια, σαπισμένα φρούτα, μανιτάρια και χυμούς. Δεν προσβάλει τον άνθρωπο και τα ζώα.

 

Chrysops sp. 

Deer fly (Χρυσόμυγα)

Το τέλειο 8-10,5χιλ., έχει χαρακτηριστικούς οφθαλμούς με χρυσοπράσινα σχέδια και σκούρες ταινίες στις πτέρυγες. Οι προνύμφες τους τρέφονται με οργανικές ύλες υγρών εδαφών και βρίσκονται σε υδροβιοτόπους. Τα άρρεν τρέφονται με γύρη ενώ τα θηλέα με αίμα. Το τσίμπημά τους είναι εξαιρετικά οδυνηρό και το σάλιο τους προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις και αδιαθεσίες. Μπορεί να μεταφέρουν τις ασθένειες tularemia, anthrax και την φιλαρίαση loa loa

 

Sarcophagidae

Flesh fly (Κρεατόμυγα)

Οι κρεατόμυγες ανήκουν στην οικογένεια Sarchophagidae και ονομάζονται έτσι επειδή αφήνουν τα αυγά ή τις προνύμφες τους σε ανοιχτές πληγές. Οι κρεατόμυγες μοιάζουν με τις οικιακές μύγες στο σχήμα και χρώμα (γκρι) αλλά είναι μεγαλύτερες σε μέγεθος. Οι κρεατόμυγες εμφανίζονται σε εξωτερικούς χώρους όπως οι κάδοι απορριμμάτων, οι σωροί κομποστοποίησης και σε σωρούς από ζωικά περιττώματα. Δεν τις συναντούμε συχνά μέσα στο σπίτι αλλά κοντά σε βιομηχανικά κτίρια που επεξεργάζονται κρέατα. Οι κρεατόμυγες μπορούν και προσβάλουν κρέας από χοιρινό, μοσχάρι και κοτόπουλο.

 

Psychoda sp.

Moth flies ή Drain flies (Μύγα των φρεατίων)

Το τέλειο έχει μικρό σώμα περίπου το 1/3 της οικιακής μύγας, με σκούρο γκρίζο χρώμα. Σώμα και πτέρυγες τριχωτά. Έχουν μακρές κεραίες και οι πτέρυγες σε σχήμα φύλλου, με λίγες νευρώσεις. Ο κύκλος ζωής διαρκεί από 1 με 3 εβδομάδες. Τα άρρενα ζουν περίπου 2 εβδομάδες. Είναι σχετικώς νυκτόβιες και προτιμούν μέρη με υγρασία. Αναπαράγονται σε μολυσμένα, αβαθή νερά ή σε πολύ υγρή λάσπη. Στα σπίτια βρίσκονται στους τοίχους και στα σιφώνια των αποχετεύσεων. Δεν δαγκώνουν ανθρώπους, αλλά αποτελούν ενόχληση όταν βρίσκονται σε μεγάλο αριθμό.

 

ΟΙ ΠΙΟ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ – ΠΑΡΕΝΕΡΓΡΙΣΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΓΑ

Λεϊσμανίαση : Η λεϊσμανίαση είναι παρασιτική ασθένεια που προκαλείται από διάφορα είδη Leismania (πρωτόζωα) που μεταφέρονται στον άνθρωπο με τη μύγα και τα ακμαία μυζητικά έντομα. Ξενιστές τους είναι ο άνθρωπος και τα ζώα. Στον άνθρωπο διαγιγνώσκεται σε τέσσερις κλινικές μορφές: τη σπλαχνική, τη δερματική, τη βλενοδερματική και τη διάχυτη δερματική. Η εκδήλωση της νόσου και η θνησιμότητα από λεϊσμανίαση βρίσκεται σε αύξηση παγκοσμίως

Μυίαση: Ως μυίαση θεωρείται η είσοδος προνυμφών της μύγας στα όργανα και τους ιστούς ανθρώπων ή ζώων οι οποίες τρέφονται από τους ιστούς τους. Η μυίαση μπορεί να είναι υποχρεωτική όπου οι προνύμφες πρέπει υποχρεωτικά ένα μέρος της ζωής τους να ζουν σε ένα ζωντανό οργανισμό ή προαιρετικές όπου οι προνύμφες ζουν ελεύθερες και προσβάλλουν κυρίως πτώματα. Η προσβολή ενός οργανισμού από παράσιτα που προκαλούν μυίαση μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις για τον οργανισμό όπως δερματοπάθειες, παραμόρφωση ή ακόμη και αφόρητο πόνο εάν εισέλθει από το στόμα και εγκατασταθεί σε μαλακούς ιστούς. Όλες οι περιπτώσεις μυιάσεων θα πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα λόγω της ταχύτατης ανάπτυξης του πληθυσμού των προνυμφών.

Αφρικανική τρυπανοσωμίαση ή “ασθένεια του ύπνου”: Η αφρικανική τρυπανοσωμίαση ή “ ασθένεια του ύπνου” προκαλείται από το πρωτόζωο παράσιτο Trypanosoma bcucei (γηγενές στη Δυτική & κεντρική Αφρική) και μεταδίδεται στον άνθρωπο με δαγκώματα από την  μύγα  τσε – τσε. Ο έλεγχος της ασθένειας περνά από τον έλεγχο του πληθυσμού της μύγας τσε – τσε και την εφαρμογή ολοκληρωμένων προγραμμάτων καταπολέμησής της στις περιοχές όπου ενδημεί.

Φιλαριάσεις: Από τα 7 είδη παρασίτων που προσβάλλουν συνήθως τον άνθρωπο, τα 3 είναι αυτά με τη σημαντικότερη παθογόνο δράση. Ένα από τα 3 κοινά χαρακτηριστικά των παρασίτων αυτών είναι ότι όλα μεταδίδονται με το “δάγκωμα” ή το τσίμπημα μυγών ή κωνωποειδών., προκαλώντας λεμφικό οίδημα, ελεφαντίαση (μικροφιλαριάσεις) ή δερματίτιδες και τύφλωση (μικροφιλαριάσεις)

 

 

AΠΑΛΛΑΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ EXTERMINATORS 

Με εκπαιδευμένους τεχνικούς και περισσότερα από 70 χρόνια εμπειρίας σε υπηρεσίες παρασιτολογικού ελέγχου, θα διασφαλίσουμε ότι είστε προστατευμένοι από τα παράσιτα. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε  το σπίτι σας από τα παράσιτα. Θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να τα κρατήσουμε έξω, έτσι ώστε να μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι γνωρίζοντας ότι σας έχουμε καλύψει.

Οι τεχνικοί της Exterminators γνωρίζουν και κατανοούν τις συνήθειες του κάθε είδους των παρασίτων και διαθέτουν μια σειρά από πανίσχυρα εντομοκτόνα για να αντιμετωπίσουν τα παράσιτα αποτελεσματικά και να διασφαλίσουν ότι το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί πλήρως με τους καλύτερους και ασφαλέστερους τρόπους.

Επιλέξτε την εταιρία μας και απαιτείστε κάτι περισσότερο από έναν απλό εξολοθρευτή. Έναν εμπειρογνώμονα!

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ? ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ 24/7. ΚΑΛΕΣΕ ΤΩΡΑ!!

EXTERMINATORS  210 60 10 745