Μυοκτονία

Μυοκτονία

Με τον όρο μυοκτονία εννοούμε την καταπολέμηση κάθε είδους τρωκτικού που τυχόν θα εισβάλει σε ένα χώρο και η λήψη προληπτικών μέτρων για την παρεμπόδιση πιθανής επαναμόλυνσης, καθώς και των προβλημάτων και των κινδύνων που ελλοχεύουν από την παρουσία τους σε έναν χώρο.

Προσβολές από ποντίκια ενδέχεται να δημιουργηθούν εξωτερικά σε αυλές κτηρίων ή εσωτερικά μέσα σε κάποιο κτήριο, όπως κατοικία ή επαγγελματικός χώρος. Ανάλογα με τη φύση του προβλήματος πρέπει να επιλεχτεί και η κατάλληλη μέθοδος για την καταπολέμηση των τρωκτικών.

Αυτές είναι είτε μια χημική καταπολέμηση με την χρήση χημικών δολωμάτων (τρωκτικοκτόνο) είτε με βιολογικές μεθόδους με τη χρήση μηχανικών ή κολλητικών μέσων με σκοπό την παγίδευση τους. Στην χημική καταπολέμηση τα ποντίκια καταναλώνουν τα δολώματα τα οποία δρουν στο αίμα τους με συνέπεια το θάνατο τους μετά από κάποιες ημέρες. Στην βιολογική μέθοδο τοποθετείται το κατάλληλο προσελκυστικό στο μέσο παγίδευσης αναμένοντας τη σύλληψη των ανεπιθύμητων επισκεπτών.

Οι αρρουραίοι και τα ποντίκια  αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους της δημόσιας υγείας και μεταδίδουν στον άνθρωπο μέσω των κοπράνων, τις βλέννες και τα ούρα τους ασθένειες όπως η λεπτοσπείρωση, ο τύφος, η σαλμονέλωση, η τριχινίαση, η πανώλη  και άλλες βακτηριακές ασθένειες που προκαλούνται από το δάγκωμα των τρωκτικών όπως ο μυϊκός τύφος. Μπορούν να περάσουν στον άνθρωπο μέσω της επαφής με μία μολυσμένη επιφάνεια ή με την κατανάλωση τροφής που έχει προσβληθεί από τρωκτικά.

AΠΑΛΛΑΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ EXTERMINATORS

 • Οι εφαρμογές της μυοκτονίας περιλαμβάνουν αιμολυτικά δολώματα ένος γεύματος, πολύ ελκυστικά για τα τρωκτικά χωρίς να μένει δυσάρεστη οσμή των νεκρών ποντικιών καθώς μουμιοποιούνται μετά την εξόντωση τους, πράγμα το οποίο εξασφαλίζει την αποφυγή ανεπιθύμητων οσμών αλλά και έκχυση διαφόρων μολυσματικών υγρών. Τα μυοκτόνα δολώματα είναι τελευταίας γενιάς και είναι είτε σε μορφή WΑΧ ΒLΟCΚ (κέρινων κύβων) είτε σε μορφή ΡΑSΤΑ (λουκούμι). Τοποθετούνται εντός ειδικών δολωματικών σταθμών  και η χρήση τους γίνεται με όλα τα μέτρα προστασίας και περιορισμών που ορίζονται στην έγκριση κυκλοφορίας των σκευασμάτων.

 • Μια επιπλέον μέθοδος είναι oι μηχανικές παγίδες , οι κολλώδεις πλάκες  καθώς και τα trapper πολλαπλών συλλήψεων  που τοποθετούνται στα σημεία διέλευσης των τρωκτικών  και χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις σοβαρής προσβολής κάποιου χώρου από τα τρωκτικά μαζί με τα μυοκτόνα δολώματα. Οι κόλλες και ορισμένες παγίδες ωστόσο προκαλούν βίαιο θάνατο στα τρωκτικά.

 • Οι εξωτερικές μονώσεις χρησιμεύουν για να αποτρέψουν την είσοδο των τρωκτικών μέσα στα κτίρια με τοποθέτηση ειδικής κατασκευής βουρτσών στα ανοίγματα των θυρών. Οι εσωτερικές μονώσεις γενικά αποσκοπούν στην απομόνωση των διαφόρων χώρων μεταξύ τους και στον περιορισμό της δυνατότητας εγκατάστασης των τρωκτικών και αλληλοπροσβολής των χώρων
ΓΙΑ ΤΗΝ EXTERMINATORS Η ΠΡΟΤΑΡΧΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ:

 

1. Μία λεπτομερής εσωτερική και εξωτερική επιθεώρηση του χώρου με την χρήση ειδικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας, όπως τηλεσκοπικές κάμερες, ανιχνευτές κίνησης, φακούς υπεριωδών ακτίνων,θερμόμετρα IR, μετρητές υγρασίας,  κάμερες θερμικής απεικόνισης και άλλα συστήματα ανίχνευσης τρωκτικών όπου μας βοηθά να προσδιορίσουμε που βρίσκονται, σε τι αριθμούς απατώνται  και τον προσδιορισμό των σημείων εισόδου τους, για την άμεση λήψη μέτρων.

Ανιχνεύουμε σημεία ύποπτα για ύπαρξη τρωκτικών όπως:

 • Ζωντανά τρωκτικά
 • Περιττώματα (Προσδιορισμός του είδους και της πληθυσμιακής αναπαραγωγής)
 • Ίχνη (Αποτυπώματα ποδιών)
 • Κηλίδες και βλένες ούρων (Στήλες ούρων)
 • Τρύπες (Ενδείξεις φωλιάς)
 • Καταστροφές – Φθορές (Διάρκεια και μέγεθος προσβολής)

2. Μετά την αναγνώριση εφαρμόζεται η μέθοδος καταπολέμησης τρωκτικών στις επικίνδυνες περιοχές και σημεία, περιμετρικά και στο εσωτερικό των κτηριακών εγκαταστάσεων.

3. Επιπλέον, ο τεχνικός μας θα τεκμηριώσει την επίσκεψη και  θα σας  συστήσει τα επόμενα βήματα για να εξασφαλίσουμε  την καλύτερη δυνατή συντήρηση για τον χώρο σας.

Αυτός είναι ο τρόπος της Exterminators

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΝΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΥΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΥΣΤΗΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ

Οι τεχνικοί της Exterminators γνωρίζουν και κατανοούν τις συνήθειες του κάθε είδους των τρωκτικών και διαθέτουν μια σειρά από πανίσχυρα τρωκτικοκτόνα για να αντιμετωπίσουν τα τρωκτικά αποτελεσματικά και να διασφαλίσουν ότι το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί πλήρως με τους καλύτερους και ασφαλέστερους τρόπους.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΑΣ!

Με εκπαιδευμένους τεχνικούς και περισσότερα από 70 χρόνια εμπειρίας σε υπηρεσίες παρασιτολογικού ελέγχου, θα διασφαλίσουμε ότι είστε προστατευμένοι από τα παράσιτα. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε  το σπίτι ή την επιχείρησή σας από τα παράσιτα. Θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να τα κρατήσουμε έξω, έτσι ώστε να μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι ανωρίζοντας ότι σας έχουμε καλύψει.

ΓΙΑΤΙ EXTERMINATORS:

 •  Καλύπτουμε όλη την Ελλάδα και Κύπρο
 • ·Πάνω από 70 χρόνια εμπειρίας
 • Κορυφαία τεχνολογία
 • Εξειδικευμένοι επιστήμονες υπηρεσιών
 • H ισχυρότερη εγγύηση τερμιτών επ ‘αορίστου χρόνου
 • Οικονομικές προτάσεις
 • 24/7 εξυπηρέτηση
 • Εγγυημένες υπηρεσίες
 • 100% Ασφαλής εξολόθρευση
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΠΟΝΤΙΚΙΩΝ ΜΕ ΘΕΡΜΙΚΗ ΚΑΜΕΡΑ

Εντοπίστε την προσβολή από τρωκτικά με ακρίβεια χωρίς ανώφελες βλάβες! 

Ανακαλύψτε τι κρύβεται πίσω από τους τοίχους σας και άλλες επιφάνειες, οι οποίες δεν θα μπορούσαν να γίνουν ορατές με γυμνό μάτι, φτάνοντας στην ρίζα του προβλήματος! 

Αναγνωρίζουμε τυχόν σημάδια ενεργών επιβλαβών οργανισμών, την έντονη δραστηριότητά τους, πιθανά σημεία εισόδου τους αλλά και πηγές υγρασίας που μπορεί να τα προσελκύσουν στην ιδιοκτησία σας. Η εύρεση κρυφών εστιών  και η αφανής  δραστηριότητα των παρασίτων  μπορεί να είναι δύσκολη. Αλλά επιθεωρώντας  τους χώρους με τη θερμική κάμερα είναι εύκολο πλέον να εντοπίσουμε αυτές τις εστίες και να χρησιμοποιήσουμε το αποτελεσματικότερο πρόγραμμα εξάλειψής τους. Η τεχνολογία θερμικής απεικόνισης μας επιτρέπει να παρέχουμε ακριβείς αναφορές σε κάθε περιοχή της ιδιοκτησίας.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να προγραμματίσουμε μια δωρεάν επίσκεψη εφόσον χρειαστεί, και να σας προτείνουμε λύσεις προσαρμοσμένες αποκλειστικά για τον δικό σας χώρο.