Μυοκτονία

Μυοκτονία

Με τον όρο μυοκτονία εννοούμε την καταπολέμηση των τρωκτικών καθώς και των προβλημάτων και των κινδύνων που ελλοχεύουν από την παρουσία τους σε έναν χώρο.

Τα τρωκτικά είναι πολύ έξυπνα και αεικίνητα. Αν και έχουν σχεδόν μηδενική όραση, ζουν και κινούνται με μεγάλη άνεση έχοντας αναπτύξει σε μεγάλο βαθμό τις υπόλοιπες αισθήσεις τους όπως την όσφρηση, την αφή και την ακοή. Είναι «εξερευνητές» και «χαρτογραφούν» στο μυαλό τους, τους χώρους στους οποίους ζουν και αναπαράγονται. Έτσι είναι σε θέση να γνωρίζουν όλους τους διαδρόμους, ανοίγματα και οπές, την διαθεσιμότητα νερού, την διαθεσιμότητα φαγητού, σημεία διαφυγής κλπ.

Σε όλους τους χώρους που ζουν, τους γνωρίζουν πολύ καλά με αποτέλεσμα να κινούνται μέσα σε αυτούς αρκετά γρήγορα. Επίσης είναι εξαιρετικοί αναρριχητές και μπορούν να ανέβουν κάθετα σε ανώμαλες σχετικά επιφάνειες όπως ξύλο (αλλά όχι σε τοίχους με λεία επιφάνεια). Μπορούν όμως να σκαρφαλώσουν χρησιμοποιώντας άλλα μέσα όπως σωλήνες, καλώδια κλπ. Με τα άλματα που κάνουν μπορούν να πηδήξουν σε σημεία που εκ πρώτης όψεως φαίνονται απροσπέλαστα.

Οι αρρουραίοι είναι ζώα νεοφοβικά δηλαδή αντιμετωπίζουν με καχυποψία οτιδήποτε καινούριο αντικείμενο τοποθετείται στον χώρο που ζουν ενώ τα ποντίκια είναι περίεργα και αμέσως σπεύδουν να περιεργαστούν οτιδήποτε νέο βρεθεί στον χώρο τους. Όλα τα τρωκτικά όμως είναι φωτόφοβα και θορυβόφοβα, δηλαδή ενοχλούνται από το φώτα και τους θορύβους της καθημερινότητας οπότε τους αρέσει να κυκλοφορούν σε σκοτεινά, ήσυχα μέρη, βγαίνοντας έξω από αυτά κυρίως τις βράδυνες ώρες που δεν υπάρχει φως, θόρυβοι και ανθρώπινη παρουσία.

Προκαλούν πολύ μεγάλες ζημιές σε κτιριακές εγκαταστάσεις, τρώγοντας τα καλώδια με κίνδυνο την πρόκληση πυρκαγιάς. Προκαλούν επίσης ζημίες στα αποθηκευμένα τρόφιμα. Δεν καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλλά λόγω της περιέργειας τους δοκιμάζουν τα πάντα και καταστρέφουν ποιοτικά το προιόν.

Τα τρωκτικά αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους της δημόσιας υγείας και μεταδίδουν στον άνθρωπο μέσω των κοπράνων, τις βλέννες και τα ούρα τους ασθένειες όπως η λεπτοσπείρωση, ο τύφος, η σαλμονέλωση, η τριχινίαση, η πανώλη  και άλλες βακτηριακές ασθένειες που προκαλούνται από το δάγκωμα των τρωκτικών όπως ο μυϊκός τύφος. Μπορούν να περάσουν στον άνθρωπο μέσω της επαφής με μία μολυσμένη επιφάνεια ή με την κατανάλωση τροφής που έχει προσβληθεί από τρωκτικά.

AΠΑΛΛΑΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ EXTERMINATORS

Οι εφαρμογές της μυοκτονίας περιλαμβάνουν αιμολυτικά δολώματα ένος γεύματος, πολύ ελκυστικά για τα τρωκτικά χωρίς να μένει δυσάρεστη οσμή των νεκρών ποντικιών καθώς μουμιοποιούνται μετά την εξόντωση τους, πράγμα το οποίο εξασφαλίζει την αποφυγή ανεπιθύμητων οσμών αλλά και έκχυση διαφόρων μολυσματικών υγρών. Τα μυοκτόνα δολώματα είναι τελευταίας γενιάς και είναι είτε σε μορφή WΑΧ ΒLΟCΚ (κέρινων κύβων) είτε σε μορφή ΡΑSΤΑ (λουκούμι). Τοποθετούνται εντός ειδικών δολωματικών σταθμών  και η χρήση τους γίνεται με όλα τα μέτρα προστασίας και περιορισμών που ορίζονται στην έγκριση κυκλοφορίας των σκευασμάτων. Μια επιπλέον μέθοδος είναι οι μηχανικές παγίδες  πολλαπλών συλλήψεων. Πρόκειται για παγίδες με κολλητική επιφάνεια που τοποθετούνται στα σημεία διέλευσης των τρωκτικών. Ενδέχεται να πρέπει να συνδυαστούν με δολωματικούς σταθμούς, εάν το πρόβλημα είναι έντονο.

Η Χρήση ειδικού εξοπλισμού ανίχνευσης τρωκτικών, μας βοηθά στην άμεση λήψη μέτρων. Πως λειτουργεί:

Για την Exterminators η πρωταρχική ενέργεια που θα κάνει, για την καταπολέμηση τρωκτικών, είναι:

1. Μία λεπτομερής εσωτερική και εξωτερική επιθεώρηση του χώρου με την χρήση ειδικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας, όπως τηλεσκοπικές κάμερες, ανιχνευτές κίνησης, φακούς υπεριωδών ακτίνων,θερμόμετρα IR, μετρητές υγρασίας,  κάμερες θερμικής απεικόνισης και άλλα συστήματα ανίχνευσης τρωκτικών όπου μας βοηθά να προσδιορίσουμε που βρίσκονται, σε τι αριθμούς απατώνται  και τον προσδιορισμό των σημείων εισόδου τους, για την άμεση λήψη μέτρων.

Ανιχνεύουμε σημεία ύποπτα για ύπαρξη τρωκτικών όπως:

 • Ζωντανά τρωκτικά
 • Περιττώματα (Προσδιορισμός του είδους και της πληθυσμιακής αναπαραγωγής)
 • Ίχνη (Αποτυπώματα ποδιών)
 • Κηλίδες και βλένες ούρων (Στήλες ούρων)
 • Τρύπες (Ενδείξεις φωλιάς)
 • Καταστροφές – Φθορές (Διάρκεια και μέγεθος προσβολής)

2. Μετά την αναγνώριση εφαρμόζεται η μέθοδος καταπολέμησης τρωκτικών στις επικίνδυνες περιοχές και σημεία, περιμετρικά και στο εσωτερικό των κτηριακών εγκαταστάσεων.

3. Επιπλέον, ο τεχνικός μας θα τεκμηριώσει την επίσκεψη και  θα σας  συστήσει τα επόμενα βήματα για να εξασφαλίσουμε  την καλύτερη δυνατή συντήρηση για τον χώρο σας.

Αυτός είναι ο τρόπος της Exterminators

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΝΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΥΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΥΣΤΗΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ

Οι τεχνικοί της Exterminators γνωρίζουν και κατανοούν τις συνήθειες του κάθε είδους των τρωκτικών και διαθέτουν μια σειρά από πανίσχυρα τρωκτικοκτόνα για να αντιμετωπίσουν τα τρωκτικά αποτελεσματικά και να διασφαλίσουν ότι το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί πλήρως με τους καλύτερους και ασφαλέστερους τρόπους.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΑΣ!

Με εκπαιδευμένους τεχνικούς και περισσότερα από 70 χρόνια εμπειρίας σε υπηρεσίες παρασιτολογικού ελέγχου, θα διασφαλίσουμε ότι είστε προστατευμένοι από τα παράσιτα. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε  το σπίτι ή την επιχείρησή σας από τα παράσιτα. Θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να τα κρατήσουμε έξω, έτσι ώστε να μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι ανωρίζοντας ότι σας έχουμε καλύψει.

ΓΙΑΤΙ EXTERMINATORS:

 •  Καλύπτουμε όλη την Ελλάδα και Κύπρο
 • ·Πάνω από 70 χρόνια εμπειρίας
 • Κορυφαία τεχνολογία
 • Εξειδικευμένοι επιστήμονες υπηρεσιών
 • H ισχυρότερη εγγύηση τερμιτών επ ‘αορίστου χρόνου
 • Οικονομικές προτάσεις
 • 24/7 εξυπηρέτηση
 • Εγγυημένες υπηρεσίες
 • 100% Ασφαλής εξολόθρευση

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να προγραμματίσουμε μια δωρεάν επίσκεψη εφόσον χρειαστεί, και να σας προτείνουμε λύσεις προσαρμοσμένες αποκλειστικά για τον δικό σας χώρο.